“Do të ketë pasoja shkatërruese”, Lavrov: Mbështetja e Perëndimit për Kievin rrit mundësinë e një luftë bërthamore

Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov tha sot se mbështetja e SHBA-së, Britanisë dhe Francës për Ukrainën po rrit mundësinë e një konfrontimi të drejtpërdrejtë midis fuqive më të mëdha bërthamore në botë.

Lavrov vlerësoi se SHBA-ja dhe NATO-ja janë të fiksuar me idenë e arritjes së një “disfate strategjike” në Rusi dhe shtoi se ekziston rreziku që ky konfrontim të çojë në një nivel të shtuar të rrezikut bërthamor.

“Perëndimi po shkon në mënyrë të rrezikshme në prag të një konflikti të drejtpërdrejtë ushtarak midis fuqive bërthamore, që do të ketë pasoja shkatërruese”, theksoi ministri rus.

“Shqetësues i veçantë është fakti se vendet perëndimore janë ndër financuesit kryesorë të regjimit kriminal në Kiev, nxitësit kryesorë të hapave të ndryshëm provokues.

Ne shohim rreziqe strategjike në këtë, duke çuar në një rritje të nivelit të rrezikut bërthamor ”,-shtoi Lavrov.