Bujar Osmani uron Kosovën për votimin në Asamblenë e KiE

Ministri i Punëve të Jashtme i Maqedonisë së Veriut, Bujar Osmani uroi Kosovën pasi Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës dha dritën e gjelbër për anëtarësim.

Përmes një postimi në rrjetin social, X, Osmani shkroi se Maqedonia e njeh aspiratën e Kosovës.

“Urime për vendimin e Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës për të mbështetur anëtarësimin e Kosovës në KiE. 131 PO e sjell Kosovën në votim të Këshillit të Ministrisë së Punëve të Jashtme në maj 2024. Maqedonia e njeh aspiratën e Kosovës për t’u bashkuar si një shtet që ndan vlerat dhe parimet tona”, shkroi ai.