-ads3-

Moska ka përplasur një avion luftarak MiG-31 për të kapur një aeroplan patrullimi P-8A Poseidon të marinës amerikane në afërsi të hapësirës së saj ajrore mbi Detin Barents.

Lajmi është bërë me dije nga ministria ruse e Mbrojtjes.

“Pajisjet ruse të kontrollit të hapësirës ajrore mbi Detin Barents zbuluan një objektiv ajror që i afrohej kufirit shtetëror të Federatës Ruse,” shkroi ministria ruse e Mbrojtjes në Telegram, duke shtuar se: “Për të identifikuar një objektiv ajror dhe për të parandaluar shkeljen e Kufirit Shtetëror të Federatës Ruse, një luftëtar MiG-31 nga forcat e detyrës së mbrojtjes ajrore të Flotës Veriore u përplas në ajër”.

Ndërsa aeroplani rus u afrua, avioni amerikan “bëri një kthesë” dhe nuk e kaloi kufirin, shtoi ai.

“Fluturimi i avionit rus u krye në përputhje të rreptë me rregullat ndërkombëtare për përdorimin e hapësirës ajrore mbi ujërat neutrale pa kaluar rrugë ajrore ose pa iu afruar rrezikshëm një aeroplani të një shteti të huaj”, thuhet në njoftim.