-ads3-

Agjencia Amerikane e Hapësirës (NASA) organizoi një konferencë për shtyp ku për herë të parë u diskutua më hapur për ekzistencën e mundshme të jetës jashtëtokësore.

Në prezantimin e raportit prej 36 faqesh, i cili përmban shumë vëzhgime teknike dhe shkencore, NASA tha se ende nuk ka asnjë provë përkatëse që mund të konfirmojë ekzistencën e jashtëtokësorëve, por se ka disa fenomene që duhet të hetohen patjetër.
“NASA do të hetojë atë që quhet UAP, pra fenomene anormale të paidentifikuara (Unidentified Anomalous Phenomena). Do të funksionojë me teknologji të përmirësuar, por edhe në bashkëpunim me inteligjencën artificiale”, shkruan BBC.

Faqja e fundit e raportit thekson se nuk ka ende prova të mjaftueshme për të arritur një përfundim që identifikon UAP-në si një burim jashtëtokësor.

“Megjithatë, ato objekte duhej të udhëtonin nëpër Sistemin tonë Diellor për të arritur këtu”, tha NASA.

Megjithëse raporti nuk arriti në përfundimin se ekziston jeta jashtëtokësore, NASA nuk përjashtoi mundësinë që teknologjia potencialisht e panjohur jashtëtokësore është ende në punë në atmosferën e Tokës.

“UAP është një nga misteret më të mëdha të planetit tonë dhe kjo është kryesisht për shkak të mungesës së të dhënave me cilësi të lartë. “Pavarësisht provave që UAP-të janë të zbulueshme, ka të dhëna të pamjaftueshme që mund të përdoren për të nxjerrë përfundime përfundimtare shkencore në lidhje me natyrën dhe origjinën e tyre”, tha Nicole Fox, drejtore e asociuar e Divizionit të Misioneve Shkencës të NASA-s.

NASA tha gjithashtu se një ekip i ri do të hetojë fenomenin UAP, por agjencia nuk do të ndajë emra me publikun.

“Një nga arsyet për këtë mund të jetë se ata duan të mbrojnë drejtorin e ri nga çdo ngacmim i mundshëm publik. U raportua se NASA e merr jashtëzakonisht seriozisht sigurinë e ekipit dhe se kërcënimet luajtën një rol të madh në moszbulimin e emrit të drejtorit të ardhshëm të ngarkuar me hetimin e këtyre fenomeneve”, shpjegoi ai.

Ajo që është interesante është se NASA iu drejtua si raportit meksikan ashtu edhe “prezantimit” të alienëve në ndërtesën e Kongresit.

Eksperti i vetëshpallur i UFO-ve, Jaime Mausan, prezantoi në seancë ato që ai tha se ishin dy trupa të lashtë “çnjerëzor” që ai pretendonte se ishin jashtëtokësorë. Gjatë prezantimit, Mausan tha se trupat u gjetën në Peru në vitin 2017 dhe testimi përcaktoi se ishin mbi 1800 vjeç.

“Bëni mostrat dhe provat në dispozicion të komunitetit shkencor botëror dhe ne do të shohim se çfarë ka”, tha NASA gjatë konferencës.