Mbërrin Motocompacto, një zgjidhje e pazakontë për lëvizshmërinë urbane (VIDEO)

Vitet e fundit ka një tendencë të përdorimit të mjeteve alternative të transportit, kryesisht me dy rrota, të cilat janë më të shëndetshme për njerëzit dhe mjedisin. Shumë prej tyre i kanë zëvendësuar makinat me biçikleta, dhe skuterat elektrikë janë gjithashtu shumë të njohur.Për ata që kërkojnë një mjet alternativ transporti, vjen Motocompacto, zgjidhja e Honda-s për lëvizjen urbane.

Bëhet fjalë për një version të ri të motoçikletës miniaturë të Honda-s nga fillimi i viteve ’80, i cili atëherë kishte një motor benzine. Kjo kompani japoneze ishte shumë përpara kohës së saj me atë biçikletë, të cilën ata e quanin një zgjidhje “milja e fundit”, d.m.th një mjet transporti me të cilin njerëzit që shkojnë në punë qindra metrat e fundit ose disa kilometra nga vendi ku parkuan makinën e tyre. deri në destinacionin përfundimtar do të ngasin me motor.

Kjo është arsyeja pse si Motocompacto origjinale ashtu edhe versioni i ri elektrik janë bërë me dimensione në miniaturë dhe ky skuter mund të paloset për t’u futur në bagazhin e një makine. Meqenëse është bërë vetëm për distanca të shkurtra, nuk ka shpejtësi të lartë dhe rreze të gjatë. Mund të përshpejtojë deri në 25 km/h dhe ka një distancë prej vetëm 20 km, që do të thotë se duhet të karikohet shpesh. Koha e karikimit në 100% është rreth 3.5 orë.

Për ta bërë atë lehtësisht të lëvizshëm, disa pjesë të Motocompacto mund të palosen. Dorezat dhe sedilja mund të tërhiqen brenda kutisë, ndërsa rrota e pasme tërhiqet nga brenda. Motoçikleta e montuar ka përmasa 73×54 cm.

Ai duhet të dalë në treg në nëntor me një çmim prej 995 dollarë.