Ekspertja: Përdorimi i lodrave të seksit është i mirë për ju, reduktojnë stresin e ndihmojnë gjumin

Ne të gjithë provojmë gjëra të ndryshme që pretendojnë të përmirësojnë shëndetin tonë. Ndoshta nuk e kuptoni, por lodrat e seksit kanë shumë përfitime shëndetësore dhe janë super të mira për ju.

Nëse nuk e dinit se kjo javë është Java e Shëndetit Seksual dhe ka shumë gjëra që mund të bëni për t’u bërë i guximshëm.

Njëra prej tyre është të kënaqeni me një lojë të vogël solo dhe kjo vjen me shumë më tepër përfitime sesa kënaqësi.

Ekspertët në MegaPleasure ndanë komente të hollësishme mbi përfitimet shëndetësore të përdorimit të një vibratori, kështu që sa më shpejt ta kapni një, aq më mirë!

Ekspertja e marrëdhënieve në MegaPleasure, Charlotte Johnson , tha se ka pasur një rritje prej 151% në kërkimet në mbarë botën për “shëndetin seksual” gjatë javës së kaluar.

Një atribut i shëndetit dhe kënaqësisë seksuale është masturbimi dhe ajo tha se ka përfitime të shumta shëndetësore, duke përfshirë reduktimin e stresit dhe ankthit, përmirësimin e cilësisë së gjumit dhe madje edhe rritjen e funksionit të sistemit imunitar.

Përveç kësaj, masturbimi mund të ndihmojë në zvogëlimin e simptomave të sindromës premenstruale (simptoma që gratë përjetojnë javë para menstruacioneve) dhe madje të lehtësojë dhimbjet menstruale.

Charlotte tha: “Kur përdorni një vibrator, është e rëndësishme të mbani në mend higjienën. Sigurohuni që ta pastroni lodrën para dhe pas çdo përdorimi me një sapun të butë, pa aromë dhe ujë të ngrohtë. Përveç kësaj, është e rëndësishme të përdorni një lubrifikant për të reduktuar fërkimin dhe shqetësimin. Është e rëndësishme të përdorni vibratorin me një intensitet të rehatshëm dhe të mos e përdorni kurrë për një kohë të gjatë.”