Kapen shtatë shtetas turq duke kryer punë ndërtimore pa dokumentet e nevojshme në Maqedoni

Shtatë shtetas turq janë hasur duke kryer aktivitete ndërtimore pa qëndrim të rregulluar të përkohshëm për të huajt në bazë të punësimit dhe pa leje adekuate nga Agjencia për punësim, njoftojnë nga MPB.

Siç sqaruan nga MPB, dje nëpunës policorë nga Sektori për krim tejkufitar, emigracione, shtetas të huaj dhe riatdhesim Shkup pranë Qendrës rajonale për punë ndërtimore Veri në bashkëveprim me inspektorë bga Inspektorati shtetëror për punë kryen kontroll në një ojekt ndërtimor në rjaonin e Aerodromit, Shkup.

Pas kërkesës së parashtruar për inicim të procedurës kundërvajtëse kundër të shtatë shtetasve sipas nenit 217 paragrafi 1 dhe paragrafi 2 të Ligjit për të huajt, Gjykata themelore Shkup u shqiptoi gjobë prej 250 eurove dhe u dha vendime për kthimin e të huajve.