Shenjat që tregojnë se po i pëlqeni dikujt

Si mund ta kuptoni nëse po i pëlqeni dikujt? Mos i dëgjoni këshillat e revistave të ndryshme, por dëgjoni zbulimet e një studimi të ri psikologjik mbi sjelljen dhe joshjen.

Hulumtimi, i cili është publikuar para pak kohe në revistën “Psychological Bulletin” ka kryer një analizë mjaft interesante mbi shenjat të cilat i dhurojmë kur dikush na tërheq.

Hulumtuesit kanë zbuluar se sjelljet si kontakti me sy, buzëqeshja, qeshja dhe inicimi i bisedës kanë qenë më së shumti të ndërlidhura me joshjen në të gjitha kulturat e botës.
Në kulturat Perëndimore, imitimi i sjelljes dhe lëvizja e kokës gjithashtu janë vlerësuar si indikatorë të fortë të flirtimit.

Shenjat e qarta që tregojnë se dikujt po i pëlqeni janë edhe sjelljet që sugjerojnë zhvillimin e besimit dhe raportit, siç është afërsia fizike dhe interesi për të biseduar.