Pse fëmijët aziatikë janë më të shëndetshëm në botë?

Fëmijët nga Lindja e Largët konsiderohen më të shëndetshmit në botë. Për shembull, në Kinë ka mbajtëse speciale që i pengojnë fëmijët të afrohen shumë me librin dhe kështu të lexojnë nga një distancë e sigurt. Këto montime dhe si përmirësojnë pozicionin tuaj të ulur. Këtë metodë, e cila përdoret në vendet aziatike, mund ta aplikoni lehtësisht në shtëpinë tuaj për të mbrojtur shëndetin e fëmijës suaj.

Ushtrime të detyrueshme për sytë
Në Kinë, nxënësit e shkollave fillore dhe të mesme mësojnë ushtrime për sytë që synojnë përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe forcimin e muskujve të syrit. Ushtrimet përbëhen nga 6 seanca që përfshijnë fërkim të zonës rreth syve dhe zakonisht bëhen dy herë në ditë.

Provimi jepet jashtë
Shumica e provimeve me shkrim jepen jashtë. Kjo praktikë ka dy përparësi: parandalon mashtrimin, pasi studentët janë mjaft larg njëri-tjetrit kur ulen, për të mos përmendur përfitimet shëndetësore. Dielli dhe ajri i pastër reduktojnë më tej stresin e dhënies së provimit.

Ata nuk lexojnë nga afër
Në Kinë ka mbajtëse speciale që i pengojnë fëmijët të afrohen shumë me librin dhe kështu të lexojnë nga një distancë e sigurt. Këto montime përmirësojnë shumë pozicionin e ulur.

Kurse online në rast moti të keq
Nëse moti është i paqëndrueshëm, mësimi transferohet online. Fëmijët mund të shikojnë mësime drejtpërdrejt nga komoditeti i shtëpisë së tyre, me mbrojtje maksimale nga përmbytjet, zjarri, bora dhe fatkeqësi të tjera.

Ushqim i shëndetshëm në sasi të vogla
Në Japoni, shkollat ​​u shërbejnë nxënësve ushqime të reduktuara, zakonisht me ushqime të ndryshme si orizi, perimet dhe mishi. Nuk ka kurs kryesor, siç bëjnë amerikanët. Në Japoni, gjithçka është e përqendruar në prodhimin vendas, duke përfshirë ushqimin nga tregjet lokale.

Detyrimet për çdo fëmijë – duhet t’i përmbushë ato
Në Japoni, fëmijët pritet të kenë përgjegjësi dhe t’i përmbushin ato përgjegjësi rregullisht dhe mirë. Ai i mëson ata të kujdesen për veten e tyre.

Mbajtja e maskave
Në Japoni është një kulturë bazë nëse një person ka një virus ose është alergjik ndaj polenit, pluhurit, etj. të mbajë maskë kur dilni nga shtëpia. Parandalon përhapjen e viruseve dhe zvogëlon mundësinë e infektimit të të tjerëve përreth saj.

Shko në shkolle
Fëmijët ecin në shkollë më shumë sesa përdorin transportin publik. Gjithnjë e më shumë aziatikë po përdorin pedometrat për të ecur, dmth. shkoni sa më shumë. Është një formë unike e rekreacionit kur ata kanë përgjegjësi dhe njerëzit e shfrytëzojnë atë në maksimum.

Parandalohet varësia nga interneti dhe lojërat
Fëmijët mbikëqyren rregullisht në mënyrë që të mos bëhen të varur nga interneti dhe lojërat. Fëmijët nën 16 vjeç u ndalohet me ligj shtetëror të jenë në internet pas mesnatës.

Sa më shumë kohë në natyrë
Preferohet kampingu dhe çdo lloj aktiviteti në natyrë. Vendet aziatike besojnë se fëmijët dhe të rriturit duhet të jenë sa më shumë në natyrë për të përmirësuar shëndetin e tyre mendor.