71 vite në radio, prezantuesja fiton Rekordin Botëror Guinness

Një gruaje nga Teksasi, karriera e së cilës në radio zgjati më shumë se 71 vjet, iu dha një Rekord Botëror Guinness për qëndrimin e saj në transmetim.

Guinness World Records tha se Mary McCoy iu dha rekordi për karrierën më të gjatë si prezantuese në radio, kur koha e saj në industri u verifikua në 71 vjet, 357 ditë më 15 shkurt.

McCoy, e cila filloi të punonte pesë ditë në javë si spikere në radio në moshën 12-vjeçare, e mposhti rekordin e mëparshëm me më shumë se tre vjet.

“Duke u rritur ëndrra ime ishte të futesha në biznesin e showbizit. Fillova të këndoja në shfaqjet e talenteve dhe më kërkuan të bëja një audicion për radio”, tha ajo për Guinness. “Atyre u pëlqeu ajo që dëgjuan dhe unë fillova të punoj në KMCO Radio më 20 prill 1951, duke bërë një program 15-minutësh këndimi”.

Tani 85-vjeçaja ende pret shfaqjen dy-orëshe Country Classics gjashtë ditë në javë në KVST K-Star Country në Huntsville.