Pendarovski: Zgjidhja e kontestit me Bullgarinë nuk duhet të prekë identitetin

Pas përmbajtjes së Qeverisë për kërkesën për të komentuar propozimin francez për zgjidhjen e kontestit mes Bullgarisë dhe Maqedonisë, presidenti Stevo Pendarovski tha për “Fokus” se do të presë versionin përfundimtar dhe më pas do të ndajë qëndrimin e tij.

“Propozimi francez është në fazën e harmonizimit ndërmjet shteteve anëtare të BE-së dhe ne mund të komentojmë vetëm versionin përfundimtar të tij”, është përgjigjur nga Zyra e Presidentit.

Megjithatë, shtojnë se qëndrimi i presidentit Pendarovski për këtë çështje është i njohur.

“Përndryshe, qëndrimi i presidentit Pendarovski është i njohur dhe ai është se çfarëdo zgjidhje e kontestit me Bullgarinë nuk duhet të prekë identitetin e popullit maqedonas, i cili ka kohë që është konfirmuar në botë”, sqarojnë nga kabineti i presidentit.