Konsulli Mihajlo Filev: Ohri do të jetë urë për një të ardhme më të mirë të dy vendeve fqinje

Serbia hap konsullatë në Ohër dhe Mihajlo Filev është emëruar konsull. Ai vlerëson se hapja e misionit diplomatik në Ohër do të jetë një dimension i ri në marrëdhëniet ndërmjet Republikës së Serbisë dhe Republikës së Maqedonisë dhe një model i ri veprimi në disa fusha.

Mbi të gjitha do të prezantojmë kulturën e popullit maqedonas dhe serb dhe do të punojmë në projekte të përbashkëta për zhvillimin e biznesit.

Do të jetë një urë e ndërtuar fort në të kaluarën dhe që do të thotë shumë për të ardhmen, por edhe për marrëdhëniet mes dy popujve tanë. – tha konsulli i nderit i Republikës së Serbisë në Ohër Mihajlo Filev.

Hapja e Konsullatës së Republikës së Serbisë në Ohër është një moment i rëndësishëm për të gjithë rajonin, shtoi Filev, i cili paralajmëroi se do të angazhohet aktivisht në zyrën e re publike për të përmirësuar bashkëpunimin mes dy vendeve fqinje.