Bashkëpunimi Shqipëri-Kosovë, Rama ka një mesazh për të gjithë ata që duan ta përçajnë me Kurtin

Po zhvillohet konferenca e përbashkët e kryeministrit Rama dhe Kurti pas mbledhjes së dy qeverive.

Rama tha se me qeverinë e Kurtit, Shqipëria ka regjistruar nivelin më të lartë të marrëveshjeve të firmosura mes dy vendeve, duke hedhur poshtë spekulimin për raportet jo të mira me Albin Kurtin.

“Kemi rënë dakord për disa gjëra me rëndësi. Pas çdo mbledhjeje të përbashkët i afrohemi qëllimit për partneritetin strategjik mes dy vendeve. Ramë dakord që në kuadrin e 110 vjetorit të flamurit tonë kombëtar të organizojmë për herë të parë Kuvendin e Përbashkuar të dy republikave. Ramë dakord që në periudhën e fundit të viti të publikojmë revistën e parë bashkeqeveritare. Do të kemi një fletore zyrtare të të dyja qeverive, do publikohet në fund të çdo viti për të informuar të interesuarit për bashkëpunimin mes nesh. Volumi tregtar Shqipëri Kosovë ka qenë 136 mln euro, sot jemi në 433 mln euro. ASmbicia jonë të shkojmë mbi 1 miliardë. Është rezultat i djersë, ambicies së sipërmarrësve shqiptarë në dy anët dhe lehtësirave që kemi krijuar. Kam një lajm për ata që kërkojnë të gjejnë arsye për ata që komentojnë për mos ecurinë mes 2 qeverive. Kemi shkallën më të lartë të niveli të marrëveshjeve të nënshkruara. Të konsidertohet fakt dhe jo arsye për spekulime. Kemi ekspozuar projektin e portit të ri të Durrësit”, tha kryeministri Edi Rama.

/abcnews.al/