A po i bën Ballkani Perëndimor “karshillëk” BE-së? Kovaçevski, Rama e Vuçiq nesër vendosin se a shkojnë në Samitin e BE

Maqedonia e Veriut, Shqipëria e Serbia e kanë në pikëpyetje pjesëmarrjen e tyre në Samitin BE- Ballkani Perëndimor, i cili do të mbahet në Bruksel. Liderët e 3 vendeve, Dimitar Kovaçevski, Edi Rama dhe Aleksdandar Vuçiq sot kanë zhvilluar një takim të jashtëzakonshëm online e në të cilin kanë vendosur që vendimin përfundimtarë do e thonë nesër.

-Folëm për pozicionet kombëtare të secilit vend, perspektivat rajonale si dhe dinamikën e procesit euro integrues. U morëm vesh që pas konsultimeve të brendshme shtesë, nesër paradite do ta sjellim vendimin përfundimtar për pjesëmarrjen tonë në Samitin e BE-Ballkanin perëndimor në Bruksel“, tha Dimitar Kovaçevski, kryeministër i Maqedonisë së Veriut.