Simboli ushtarak rus “Z” në qendër të Manastirit


Në qendër të Manastirit, më saktë në shëtitoren e njohur “Sokaku i Gjerë” dhe në “Kino Manaki” janë vënë re grafite me shkronjën “Z”.
Përdorimi i simbolit “Z’ në fakt nënkupton mbështetjen për pushtimin ushtarak të Rusisë në Ukrainë dhe është përdorur nga shumë aktivistë dhe figura me ndikim që kanë qëndruar në anën e Putinit që nga fillimi i luftës. Por disa vende, si shteti gjerman i Saksonisë së Poshtme, e kanë ndaluar tashmë përdorimin e këlij simboli ushtarak rus dhe nëse dikush e shkel ndalimin, ligji parashikon gjobë ose deri në tre vjet burg.
Simboli përdoret nga ushtarët rusë në motorizimin e tyre në sulmet ndaj Ukrainës, dhe fjalë për fjalë është bërë simbol i mbështetjes për pushtimin ushtarak.