-ads3-

Vazhdon ulja e rasteve të reja, të shtruarve dhe të vdekurve nga COVID-19, tregojnë të dhënat e raportit të Institutit për Shëndet Publik për periudhën nga 28 marsi deri më 3 prill.

Janë testuar 14.873 materiale dhe janë regjistruar 1.602 raste të reja pozitive nga 30 qytete të vendit, që është një rënie prej 5.4% krahasuar me javën e kaluar. Përqindja e pozitivëve varion nga 4.2% në 12.5%, mesatarisht 10.2%.

Numri më i madh i rasteve të regjistruara janë në Shkup (n=893; 55,7%), ndërsa incidenca më e madhe javore është regjistruar në Kavadar 204,9/100.000, Dellçevë 184,0/100.000 dhe Manastir 178.3/100.000.

Janë regjistruar persona të infektuar në të gjitha grupmoshat. Grupmosha më e zakonshme është mbi 60 vjeç, ndërsa numri më i ulët është regjistruar në grupmoshën 0-9 vjeç.

Krahasuar me javën e kaluar, rritja më e madhe e numrit të të sëmurëve është shënuar në grupmoshat 0-9 (13.7%) dhe 10-19 (11.6%), ndërsa rënia më e dukshme krahasuar me javën e kaluar është vërejtur në grupi i të rriturve 20-29 vjeç (26.6%).

1,706 persona u shtruan në spital ose u trajtuan në shtëpi, 4,6% më pak se javën e kaluar (n = 1,789).

Janë raportuar gjithsej 272 riinfeksione, çka është një rritje prej 1.5% krahasuar me javën e kaluar.

12 vdekje janë raportuar në 8 qytete me datë vdekjeje gjatë javës së kaluar (28.03-03.04.2022), 45,5% më pak se një javë më parë (n = 22). Shumica prej tyre janë nga Shkupi (3). Për sa i përket moshës, janë regjistruar 11 vdekje në grupmoshën mbi 60 vjeç dhe një vdekje në grupmoshën 50-59 vjeç.