Ziadin Sela do të kandidojë për mandatin e tij të dytë në krye të Aleancës për Shqiptarët (ASH), në Kongresin e partisë që do të mbahet më 27 mars të këtij viti. Këtë e bëjnë të ditur burime partiake të mirëinformuar, të cilët thonë se ky veprim i Selës po e shkatërron ASH-në.

Nga aty bëjnë të ditur se Sela ka reteruar nga qendrimi i tij fillestar se nuk do kandidohet edhe për një mandat në krye të ASH-së. E gjithë kjo, falë presionit të sktrukturave të vjetra të cilat me ardhjen eventuale të Arben Taravarit ne krye te ASH nuk do gjenin vendin e vet në parti, si rezultat i prurjeve të reja që mund te ndodhin.

“Kjo ide plasohet me mospërçarjen e partisë, e nga ana tjetër nga strukturat aktuale do të largohen një numër i konsiderueshëm i anëtareve, të cilet nuk besojnë në fitore me Ziadin Selen në krye të ASH”, thotë burimi ynë.

Largimi i fundit ishte ajo e Shefik Durakut ku siç përlfitet është shkau i Selës që nuk ka arritur të mobilizojë strukturat, por ti përçajë si në Tetovë, Çair Kumanovë Zhelinë Dibër dhe disa vende tjera.