Shënohet rënie e infektimeve të reja


ISHP-ja duke publikuar Raportin për periudhën nga 31 Janar deri më 06 Shkurt, njofton për 9.982 raste të reja me COVID-19, që për 16.2% shënon rënie në krahasim me javën paraprake.

Gjatë kësaj periudhe për 13.2% është ulur edhe përqindja e testimeve për COVID-19.

Janë regjistruar të prekur nga të gjitha grupmoshat kurse më shumë të moshës mbi 60 vjec dhe grupmoshës 30 deri 39 vjec.

Konform algoritmit të ri për shërimin, gjatë javës së kaluar janë shëruar 11.122 pacientë.

Në periudhën 30 Janar 06 Shkurt janë paraqitur 1.340 riinfektime, me ulje prej 14% në krahasim me javën paraprake.

Gjatë javës së kaluar janë shënuar 147 viktima në 24 qytete, për 0.7% më pak se java paraprake.

Deri më 06 Shkurt, me një dozë janë vaksinuar 867.529 qytetarë, me dy doza 845.121, kurse me dozën e tretë 132.488. /KlanMacedonia/