Sali: Të vaksinohen të gjithë ata që kanë sëmundje shoqëruese

Nga Ministria e Shëndetësisë nuk ka të dhëna se një pacient që është vaksinuar me tre doza ka vdekur dhe ka pasur sëmundje shoqëruese. Kështu deklaroi sot ministri, Bekim Sali, pas dorëzimit të 250 mijë dozave të “Pfizer” nga Italia. Ministri apeloi deri te qytetarët që të vaksinohen, shkruan Alsat.

“Ende nuk kemi të dhëna për vdekjet e njerëzve që kanë marrë dozë të tretë të vaksinës Pfizer dhe kanë pasur sëmundje shoqëruese. Pra, le të ketë edhe një apel për të gjithë qytetarët tanë, kërkojmë nga të gjithë ata që kanë sëmundje shoqëruese të shkojnë sa më shpejt në pikat e vaksinimit dhe të mbrohen”, tha ministrja Sali.

Edhe pse vendi mori një donacion prej 250,000 vaksinash sot, ai do të shkatërrojë 300,000 doza të Pfizer deri në fund të këtij muaji për shkak të datës së skadencës. Ministri garanton se shteti nuk do ta paguajë shtrenjtë shkatërrimin e tyre.

“Një flakon prej gjashtë dozash vaksinash kushton rreth 0,29 denarë. Nuk mendoj se duhet bërë një politikë specifike për asgjësimin (e vaksinave), pasi e rëndësishme është për vaksinimin në kohë dhe korrekt të popullit tonë”, tha ministri Sali.