Petkov: Vizita ime në Maqedoninë e Veriut ishte vonuar

Kryeministri bullgar, Kiril Petkov reagoi ndaj deklaratës së presidentit bullgar, Rumen Radev i cili tha se vizita e tij në Shkup ka qenë e përshpejtuar.

“E vërteta është se Bullgaria humbi 30 vjet në ato marrëdhënie. Vizita nuk ishte e përshpejtuar, por shumë e vonuar. Bullgaria duhet të ketë pozitë aktive dhe të jetë konstruktive me qëllime të qarta”, tha Petkov.

Ai shtoi se Bullgaria ka humbur shumë gjatë këtyre viteve.

“Nuk kisha mundësi ta anuloj vizitën për asnjë ditë”, tha Petkov.