Ministri Shaqiri: Agresivitet më është dukur reagimi i prindërve, jo Ëmbla që është me Down Syndrome


Ministri i Arsimit she Shkencës, Jeton Shaqiri në ClickPlus në TV21 komentoi akuzat që bëhen për agresivitet ndaj vajzës me nevoja të veçanta, Ëmbla Ademi. Shaqiri thotë se agresiviteti shihet tek pala tjetër, respektivisht tek personat të cilët përmes peticionit janë përpjeskur ta diskriminojnë Ëmblën në procesin e arsimit.

“Ëmbla është një fëmijë i ëmbël që ka qenë nxënëse e asaj klase. Agresiviteti për mua si term në këtë aspekt është më shumë nga ana tjetër se si kanë reaguar të tjerët ndaj sjelljes së Ëmblës. E dini se në rastin konkret, e din edhe prindit se me Ëmblën ka qenë i angazhuar edhe edukatorë special dhe asistentë që ka qenë prezent gjatë procesi mësimorë”, tha ministri Shaqiri.