LSDM kërkon që VMRO-DPMNE ta tërheq deklaratën e propozuar në kuvend për mbrojtjen e personaliteti dhe veprës së Goce Dellçevit. Sipas partis në pushtet opozitarja VMRO-DPMNE po mbron diçka që nuk është sulmuar, duke dëshmuar pasigurinë dhe amatorizmin e tyre. Këtë veprim sipas LSDM-së VMRO po e bën për qëllime populiste që i thellon ndasitë mes popullit maqedonas.

“Deklarata është imponim politik nga VMRO-DPMNE me qëllim të thellimit të ndasive të kombit maqedonas. Partia që vazhdimisht është kundër euro integrimeve tona në manirin e tyre të njohur për herë të 100-të e gabuan ditën. Mbrojnë diçka qënuk është sulmuar, me çka e dëshmojnë pasigurinë e tyre dhe amatorizëm. Një pasiguri dhe amatorizëm i tillë, një diletantizëm i tillë nuk do të lejojmë të bartet te qytetarët.”, tha Jovan Mitrevski nga LSDM.