Kovaçevski: Historianët të flasin për historinë, ndërsa politikanët për politikën


Kryeministri Dimitar Kovaçevski sot duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve lidhur me deklaratën e kryetarit të Komisionit për Histori, Dragi Gjorgiev se Bullgaria nuk ishte shtet fashist, tha se është hapur një proces negociues me Bullgarin janë formuar grupe anësore dhe pune që punojnë në disa fusha si ekonomia, infrastruktura etj.

“Kemi hapur një proces negociator me Bullgarinë, janë formuar grupet e punës që punojnë në fushën e ekonomisë, infrastrukturës, transportit, sot u realizua fluturimi i parë.

Sa i përket komisionit të Historisë, është mirë që historianët të flasin për historinë, ndërsa politikanët për politikën”, tha Kovaçevski.