-ads3-

Valët e reja të mundshme të pandemisë së koronavirusit në Europë do të kenë një formë më të butë dhe masat do të jenë në gjendje të zbuten ndjeshëm ato vende ku mbulimi i vaksinimit është mbi 80 për qind, tha epidemiologu slloven Andrej Trampuž, i cili punon në klinikën Charite në Berlin.

Ai paralajmëroi për vaksinime relativisht të ulëta në vende si Sllovenia, Kroacia dhe Serbia krahasuar me Gjermaninë dhe vendet e tjera të Evropës Perëndimore, duke vënë në dukje rëndësinë e vaksinimit në rrjedhën e mëtejshme të pandemisë së Covid-19.

“Kjo verë ndoshta do të jetë fundi i testimit, sepse zyrtarisht do të thuhet se ky është fundi i pandemisë dhe më pas testimi nuk do të jetë më i rëndësishëm”, tha Trampuz në një intervistë për televizionin slloven Planet TV.