Bislimovski: Çerdhet janë të mbrojtura nga rritja e çmimeve të energjisë elektrike

Pavarësia e KRRE-së u konfirmua nga Komunitetet e Energjetikës duke e shpallur për të katërtin vit radhazi rregullator numër një në komunitetin energjetik, tha Marko Bislimovski në debatin e sotëm të komisionit për Planin Financiar për vitin 2022.

“Njohja ndërkombëtare nga Komuniteti i Energjetik dhe renditja se jemi rregullatori numër një, si dhe statusi i marrë i anëtarit vëzhgues në Agjencinë për Zhvillimin e Rregullatorëve të Energjisë të BE-së është konfirmim i besueshmërisë dhe pavarësisë. Këto njohje dhe statusi janë marrë pas analizave të thella nga organet ndërkombëtare në të cilat KRRE ka treguar se ka treguar pavarësi të plotë në punën e saj”, tha Bislimoski.

Në analizën e Sekretariatit të Komunitetit të Energjisë thuhet se KRRE ka treguar ekspertizë të lartë, përkushtim në standarde, gatishmërinë dhe aftësinë për t’iu kundërvënë ndikimeve të mundshme në pavarësi dhe për të mbrojtur autonominë e saj.

Silvana Angelovska nga OBRM-PDUKM akuzoi se KRRE nuk kujdeset për qytetarët dhe nuk janë të mbrojtura faturat e çerdheve, për të cilën Bislimoski theksoi se përveç është zgjeruar fusha e kategorive të cënueshme, çerdhet janë të mbrojtura dhe nuk paguajnë çmim industrial, por janë në një treg të rregulluar.