Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 4153 teste dhe janë regjistruar 1554 raste të reja me COVID-19.
• Shkup – 825
• Tetovë – 82
• Kumanovë – 70
• Kavadar – 62
• Manastir – 59
• Veles – 51
• Prilep – 49
• Gostivar – 44
• Strumicë – 33
• Ohër dhe Gjevgjeli -nga 32
• Negotinë – 30
• Koçani – 21
• Shtip dhe Kërçovë – nga 20
• Strugë – 16
• Sveti Nikollë – 15
• Resnje – 12
• Berovë dhe Vallandovë – nga 10
• Radovish – 9
• Kriva Pallankë dhe Dellçevë – nga 8
• Vinicë – 7
• Kratovë – 6
• Bogdanci dhe Demir Kapijë – nga 5
• Dibër – 4
• Probishtip, Krushevë dhe Makedonski Brod – nga 2
• Demir Hisar, Makedonska Kamenica dhe Pehçevë – nga 1
Nga numri total i rasteve pozitive (1554), janë regjistruar 216 riinfeksione.
Nga numri i përgjithshëm i vdekjeve (n = 34), 18 persona janë vaksinuar plotësisht, ndërsa te 33 persona janë regjistruar sëmundje shoqëruese.
Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 22 humbje jete : 12 humbje jete nga Shkupi (62, 71, 73, 75, 75, 75, 81, 81, 86, 88, 88, 92) dhe nga dy humbje jete prej Manastiri(54 dhe 80) dhe Struga (76 dhe 84), nga një humbje jete prej Strumice (66), Shtipi (67), Prilepi (73), Ohri (81), Sveti Nikole (84) dhe Demir Kapijë (86). Nga të raportuarit, të gjithë humbën jetën në spital.
Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë COVID-19 nga Termini Im, janë raportuar edhe 12 humbje jete , Gjevgjeli (2), Gostivar (1), Bogdanci (1), Radovish (1), Shkup (1), Makedonska Kamenica (1), Struga (1), Ohri (1), Sveti Nikole (1), Prilep (1) dhe Koçani (1). Të vdekurit janë të moshës 59 deri në 80 vjeç. Nga personat e raportuar, 7 persona kanë humbur jetën në spital dhe 5 në shtëpi. Personat e raportuar kanë humbur jetën në periudhën 31.01.2021 – 06.02.2022.
Janë regjistruar 1843 pacientë të shëruar nga:
• Shkup – 1.227
• Manastir – 100
• Kumanovë – 63
• Kavadar – 48
• Strumicë – 40
• Prilep – 34
• Veles – 33
• Negotinë – 29
• Shtip – 28
• Gjevgjeli dhe Kërçovë – nga 26
• Ohër – 24
• Tetovë – 21
• Koçani, Struga dhe Resnja – nga 16
• Radovish – 14
• Valandovë – 12
• Kriva Pallankë – 11
• Sveti Nikollë, Dellçevë dhe Vinicë – nga 8
• Gostivar – 7
• Bogdanci dhe Probishtip – nga 6
• Krusheva, Makedonski Brod dhe Dojran – nga 3
• Kratovë, Demir Kapijë dhe Dibër – nga 2
• Demir Hisar – 1
Janë kryer 4,153 teste përmes:
ISHP-522, QSHP Shkup-86, QSHP Manastir-90, QSHP Prilep-50, QSHP Tetovë-8, QSHP Kumanovë-88, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile-0, Mjekësi Ligjore-2, Spitali laboratorik Kozle-0, UK Pulmologji me alergologji -0, CGH 8 Shtatori-0, Instituti i Mikrobiologjisë-173, Zhan Mitrev (Filip II) -125, Avicena-157, Biotek-198, Sistina-93, Laboratoria Laor-116, Sinlab-57 , Remedika -10, Plodnost-44, Genea-10, Nikob Lab-406, VFV Medical-46, Eli Medika-28, Royal Medika-23, Spektra-MM-46, Rapid Lab-16, Zhan Mitrev Strumicë -18, Nova Lab Diagnostics-7, Ramus-40
ISHP dhe IPSH (test i shpejtë) – gjithsej 1694.
Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 1.830.764 testime të COVID-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 282.147, numri i të shëruarve është 261.741, numri i atyre që humbën jetën 8.658, ndërsa numri i rasteve aktive është 11.748.