Zëvendëskryeministri i parë i Maqedonisë së Veriut, Artan Grubi nuk e ka mirëpritur vendimin e fundit të Qeverisë së Kosovës ku si kusht për të hyrë brenda territorit është doza e tretë e vaksinës kundër Coronavirusit.

Grubi, në një përgjigje me shkrim për Shqip.com, shprehet se është befasuar kur ka dëgjuar se autoritetet shëndetësore të Kosovës kanë marrë një vendim të tillë.

“Vendimi i fundit i autoriteteve shëndetësore kosovare na befasoi dhe nuk e kuptoj arsyen për një masë të tillë”.

Masat e reja janë të pakuptimta për Grubin pasi siç thotë ai, e njëjta gjendje epidemiologjike është edhe në Maqedoni të Veriut dhe Shqipëri.

“Situata shëndetësore është e njëjtë si në Kosovë dhe në Maqedoni të veriut apo edhe në Shqipëri, ndërsa OBSH dhe vendet perëndimore po shqyrtojnë largimin e kufizimeve”, ka thënë Grubi për Shqip-in.

Më tej, zv/kryeministri shpreson që Kosova ta heqë këtë masë dhe të rikthehen parapraket.

“Shpresoj që Qeveria e Kosovës do ta shqyrton këtë vendim gjatë javes që vjen dhe do të rikthehen masat paraprake”, përfundon Grubi.