Vigenin: Shpresoj se nuk do të ketë deklarata të improvizuara për Maqedoninë

Nënkryetari i Parlamentit të Bullgarisë dhe ish-ministër i Punëve të Jashtme, Kristijan Vigenin në Fejsbuk shënoi se marrëveshja e koalicionit për qeverisje midis “Ndryshimi vazhdon”, BSP, “Ka një popull të tillë” dhe Bullgaria demokratike ka qëndrim të qartë për perspektivën evropiane të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Ai shkruan se kjo temë mbetet një nga sfidat më të mëdha për Bullgarinë dhe qeverinë bullgare në fushën e politikës së jashtme dhe evropiane.

Sipas Vigenin, mbajtja e marrëveshjes së gjerë politike dhe bashkëpunimi midis institucioneve të vendit është çelësi për mbrojtjen me sukses të interesit bullgar. Ai beson se Këshilli Këshillimor i Sigurisë Kombëtare i thirrur nga presidenti i Bullgarisë është një mundësi e mirë për të marrë informacione të reja dhe për të ndarë pikëpamjet politike për hapat e ardhshëm.

Në fund të postimit të tij, Vigenin konkludoi se çdo fjalë është e rëndësishme dhe prandaj shpreson se deklaratat e improvizuara në këtë fazë do të mbahen në minimum për të mos krijuar përshtypje të rreme të çarjeve në pozicionin e Bullgarisë apo midis partnerëve të koalicionit.