Trajanov: Një njësi zgjedhore është kërkesa e partnerëve të koalicionit

Një njësi zgjedhore mbetet kusht që partnerët më të vegjël të koalicionit të mbështesin qeverinë e re të kryeministrit Dimitar Kovaçevski.

Në takimet e ndara të udhëhequra nga Kovaçevski me partnerët e koalicionit nga shumica parlamentare për përbërjen e ekipit të ri, liderët e PSD-së, PLD-së, RDM-së, Lidhje Demokratike, edhe pse me kërkesa të ndryshme ndaj kryeministrit të ri, të gjithë kanë një – pranimi i menjëhershëm i propozimit të tyre Ligji për reformën e modelit zgjedhor, i cili në vend të 6, Maqedonia do të ishte 1 njësi zgjedhore dhe lista të hapura, konfirmoi lideri i LD-së, Pavle Trajanov.

Parimisht kjo është e pranueshme për LSDM-në dhe OBRM-PDUKM-në, por nuk është plotësisht e qartë se si do të pozicionohet BDI-ja.

Edhe pse ende nuk janë bërë të ditur emra, përveç një posti deputeti për vetëqeverisjen lokale, LD nuk do të kërkojë post ministror, ​​por nëse nuk pajtohet me kuadrot që do të ofrojë Kovaçevski, Trajanov është i bindur se partia e tij do të nuk mbështesin qeverinë e re.