Deklarata e liderit të opozitës VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, për kryetarin e Lidhjes Demokratike Pavle Trajanov është blof me të cilin kërkojnë që LSDM të vihet para drejtësisë dhe të tërhiqet përkrahja për ndryshimet në kodin zgjedhor, të cilat mes tjerash parashohin që Maqedonia të jetë një zonë zgjedhore. Duke komentuar deklaratën e Mickoskit, Trajanov thotë:

“Mendoj se ky është një blof i rëndë politik për të nxjerr në pah LSDM-në, duke pasur parasysh se në fund LSDM do të tërhiqet nga kjo mbështetje për Kodin Zgjedhor që Maqedonia të jetë një njësi zgjedhore. Nëse VMRO-DPMNE-ja me partnerët e koalicionit dhe LSDM-ja me partnerët e koalicionit qëndrojnë të vendosur, mendoj se rezistenca do të thyhet nga cilado qoftë parti politike dhe Maqedonia do të jetë një njësi zgjedhore”, tha Trajanov.