Topalov: Trifonov tallet me Shtetet e Bashkuara dhe Evropën me qëndrimet e tyre për Maqedoninë

Në pamje të parë duket se Slavi Trifonov ka shkruar një fejton të mirë gazetaresk, sepse vendos kushte të paarritshme. As Shtetet e Bashkuara nuk do të na japin menjëherë një regjim pa viza dhe as Bashkimi Evropian nuk do të na pranojë menjëherë në zonën Shengen, tha diplomati bullgar dhe anëtar i Komisionit të Përbashkët Historik, Kiril Topalov për “Radio Plovdiv”.

Topalov beson se “pala maqedonase nuk do ta respektojë kurrë marrëveshjen që nënshkroi”.

“Të gjitha këto thashetheme se e gjithë bota po na bën presion janë mjaft të ekzagjeruara. Një vit më parë, ndërsa Merkel ishte në pushtet, ajo tha se ishte një çështje e interesit të përbashkët. Kështu tha ministri i saj i jashtëm. Pala maqedonase të jep përshtypjen se pothuajse i gjithë Bashkimi Evropian po na bën presion për heqjen e vetos”, tha diplomati.

“Trifonov është një njeri inteligjent dhe ai e di shumë mirë se një proces i tillë është absurd të përmbyllet në këtë mënyrë. Së pari, as Amerika dhe as Evropa nuk do ta bëjnë këtë, dhe së dyti, nuk është e denjë që Bullgaria ta bëjë këtë. Në këtë mënyrë, Trifonov tallet me Shtetet e Bashkuara dhe Evropën”, tha Topalov.

Mënyra se si lideri i “Ka një popull të tillë”, Slavi Trifonov, e imagjinoi zgjidhjen e mosmarrëveshjes mes Sofjes dhe Shkupit dhe e prezantoi në Facebook përmes qëndrimit të tij, ngjalli reagime të ashpra në Bullgari.

Pasi u akuzua nga publiku vendas për “shitje të turpshme të interesave kombëtare bullgare” për udhëtimin pa viza në Shtetet e Bashkuara, Trifonov foli për herë të dytë, duke shpjeguar se ai nuk ishte kuptuar siç duhet.