“Shmangni lëvizjet”, Komuna e Dibrës thirrje paralajmëruese qytetarëve: Mos parkoni në rrugë


Komuna e Dibrës i ka bërë apel qytetarëve të shkangin lëvizjet enpanevojshme në këto ditë.

Thirrja ka ardhur pas paralajmërimot se i gjithë rajoni do të përballet e me temperatura polare dhe reshje të dendura dëbore.

“Për arsye që meteorologët paralajmërojnë rreshje të dendura bore në ditët në vijim dhe temperaturave nën 0, apelojmë qytetarët që nëse nuk është e domosdoshme, të shmangin lëvizjet si dhe të mos parkojnë veturat në trotuare si dhe në rrugët lokale të Qytetit, të mundësojn që borëpasturuesi të pastroj. Gjithashtu lusim tregtarët të pastrojnë borën para objekteve të tyre”, qëndron në postimin në Facebook.

Pas reshjeve të rrëmbyeshme të shiut që e përfshiu zonën gjatë natës, që nga mëngjesi i sotëm ka rënë borë me intensitet të ndryshëm, gjë që deri më tani nuk ka sjellë probleme të mëdha. Sipas paralajmërimeve nga meteorologët e Republikës së Shqipërisë në komunën kufitare Bulqizë, e cila është në afërsi të Dibrës, priten temperatura polare deri në -18 gradë Celsius.