Ministri i Shëndetësisë Bekim Sali tha pasditen e sotme se ambientet spitalore në vend për pacientët e sëmurë janë rreth 60 për qind të mbushura. Ai u bën apel qytetarëve që të vazhdojnë vaksinimin.

“Në spitalet ekzistuese mbushja e tyre është nga 55 në 60 për qind për shtretërit, që do të thotë se spitalet kanë ende kapacitet për tu mbushur. Bëhet fjalë për spitalet e përgjithshme në qytete, si Klinika Infektive dhe “8 Shtatori. Megjithatë, ne po marrim masa për gatishmëri javën e ardhshme”, tha Sali.

Ai vuri në dukje se marrin masa në kohë për të analizuar situatën dhe plotësinë e spitaleve, ku dhe shtoi se jemi ende larg nevojës për të emërtuar një klinikë të caktuar për Covid Qendër.

Ai theksoi se është ende herët për të folur për heqjen e certifikatave Covid sepse niveli i vaksinimit të popullsisë në vend është shumë më i ulët se në vendet e tjera.

“Është shumë e rëndësishme që imunizimi të vazhdojë sepse rezultatet e deritanishme nuk na tregojnë se popullata jonë është mjaftueshëm e imunizuar”, tha Sali.

Ai ka apeluar tek qytetarët që të vazhdojnë vaksinimin në mënyrë që siç të arrihen kërkesat që tashmë janë plotësuar në vendet tjera, dhe janë kërkesa përkatëse të profesorëve të respektuar apo personave që bëjnë deklarata dhe thirrje publike.

Siç theksoi Sali, çdo vendim i Komisionit për Sëmundjet Infektive është relevant dhe i prerë, dhe çdo vendim tjetër, deklarim i individëve është i bazuar në disa analiza jashtë vendit, por jo në rrethanat e vendit tonë.

Ministri bëri të ditur se do të ketë përmirësim, zgjerim të Komisionit për Sëmundjet Infektive me staf cilësor, por nuk bëri të ditur emra të rinj.