Profesionet që paguhen më së shumti në Maqedoninë e Veriut

Në Maqedoninë e Veriut programuesit kompjuterik marrin pagat më të larta në vend.

Të dhënat e publikuara nga Enti Shtetëror i Statistikës (ESSH) tregojnë se paga mesatare më e lartë neto në muajin nëntor është paguar në sektorin Programim kompjuterik, këshillim dhe aktivitete të ngjashme me vlerë 74.062 denarë apo rreth 1250 euro.

Pas tyre vjen transporti ajror me pagë prej 52.032 denarë, pasuar nga prodhimi i produkteve farmaceutike dhe farmaceutike – 47.086 denarë.(INA)