Osmani: Marrëdhëniet mes Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut nuk duhet të hyjnë në gjendje të ngrirë konflikti

Ministri i i Punëve të Jashtme, Bujar Osmani sot në një intervistë për “BNT” tha se është i gatshëm që të propozojë një bisedë për ndryshim të mundshëm të mënyrës së punës.

“Jam i gatshëm të propozoj që të fillojmë një bisedë për një ndryshim të mundshëm të mënyrës së punës, pse jo edhe në strukturën e përbërjes së Komisionit të Përbashkët Historik.

Marrëdhëniet mes Bullgarisë dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut nuk duhet të hyjnë në gjendje të ngrirë konflikti. Qytetarëve në Republikën e Maqedonisë së Veriut nuk u është shpjeguar aq qartë se ne nuk negociojmë për identitet dhe gjuhë”, tha ministri i Jashtëm, Bujar Osmani.