Milevski: Marihuana do të legalizohet, kriptovalutat do të rregullohen nga tregtia e mundësuar

Kryetari i PLD-së, Goran Milevski në “Click Plus” në “TV21” ka theksuar se secili prej tyre ka vepruar individualisht në negociatat me qeverinë.

“Për ne ka qenë e rëndësishme që ka hyrë rregullimi i marihuanës dhe ka ardhur me shumë, ashtu siç kemi pritur nga organizatat joqeveritare që luftojnë për këtë temë”, tha Milevski.

Sipas programit, qeveria do të intensifikojë politikat dhe aktivitetet për dekriminalizimin, legalizimin dhe shfrytëzimin e përfitimeve mjekësore, sociale dhe ekonomike të kanabisit.

Me ndryshimin e legjislacionit, do të kërkohen zgjidhje për të lejuar mjekët e shëndetit jopublik dhe privat të jenë në gjendje të përshkruajnë preparatet e kanabisit dhe t’i lejohet pacientit që ka marrë rekomandimin për trajtim me preparate kanabisi të mund ta bëjë këtë vetë të rritet dhe të përdoret kanabisi në një formë që i përshtatet më së miri atij sipas gjendjes së tij shëndetësore (nga goja, me inhalacion ose me supozitorë).

“Legjislacioni, krahas rregullimit të të drejtave të personave juridikë të licencuar – prodhues, ka nevojë për plotësim serioz në lidhje me përdorimin personal të kanabisit nga qytetarët dhe zgjidhjen e kësaj çështjeje aktuale. Duke pasur parasysh faktin se deri më tani shumë qytetarë janë persekutuar për përdorimin e barit natyror të kanabisit, i cili i vë ata në disavantazh ndaj qytetarëve të tjerë, duke rrezikuar kështu të drejtat e tyre personale të njeriut të garantuara me Kushtetutë dhe marrëveshjet e ratifikuara ndërkombëtarisht, pengohet prosperiteti personal dhe ekonomik dhe zhvillim social”, thuhet në projektprogram.

Në pyetjen se a do të lejohet kjo, Milevski tha se ka hyrë në programin e Qeverisë.

Së dyti, ne ishim edhe për kriptovalutat, për të rregulluar dhe mundësuar tregtinë, që ka hyrë në program”, shtoi Milevski.

Programi parashikon që qeveria t’i bashkohet tendencave të reja globale, të cilat po përparojnë seriozisht në sistemet më të zhvilluara financiare.