LSDM: Qytetarët e dinë se VMRO-DPMNE e ka rritur rrymën për 100% pa krizë energjetike

Gjatë qeverisjes së vMRO-DPMNE-së, çmimi i energjisë elektrike për amvisëri ka pasur rritjen më të madhe prej 100%, ndonëse nuk ka pasur krizë globale energjetike.

Bëhet fjalë për kohën kur Hristijan Mickoski ishte këshilltar për energji i Nikolla Gruevskit dhe më pas drejtor i ESM-së, akuzojnë nga LSDM.

“Pa as më të voglin turp, edhe pse nuk kishte krizë globale energjetike, Mickoski dhe OBRM-PDUKM e ngritën rrymën për 100%, e hoqën tarifën e lirë ditore dhe më pas pasi opozita kundërshtoi kthimin e saj.

Në vend të objekteve energjetike, paratë janë shpenzuar për monumente, barok dhe shelgje zie në kohën e OBRM-PDUKM-së në burimet e ripërtëritshme të energjisë.

Mickoski është drejtori më i pasuksesshëm i ESM.

Kur ndodhi kriza globale energjetike, ishin Mickoski dhe OBRM-PDUKM-ja e tij që parashikuan se rryma në vendin tonë do të kushtonte deri në 40 për qind”, thuhet në kumtesën e LSDM-së.