Kovaçevski – Petkov: Benefitet e marrëveshjeve së shpejti do t’i ndiejnë qytetarët e të dyja vendeve

Gjatë mbledhjes së përbashkët mes qeverive të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Bullgarisë u nënshkruan disa memorandume bashkëpunimi nga fusha e ekonomisë. Frytin e këtyre marrëveshjeve do ta ndiejnë së shpejti qytetarët e dy vendeve, kështu u shprehën në konferencën e përbashkët dy kryeministrat, Dimitar Kovaçevski dhe Kirill Petkov.

“U nënshkruan tre memorandume shumë të rëndësishme në fushën e ekonomisë, bujqësisë dhe infrastrukturës. Takimi i radhës është pas një jave dhe kjo do të jetë dinamika e punës. Grupi i historisë do të ketë tre takime në katër muajt e ardhshëm. Realisht këto memorandume kanë për qëllim zhvillimin ekonomik të rajonit, të cilin zhvillim do ta ndiejnë qytetarët e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Bullgarisë”, deklaroi Kirill Petkov, kryeministër i Bullgarisë.

“Vërtet jam shumë i kënaqur nga takimet e sotme, ministrat punuan me grupe punë në projekte konkrete. Grupi i parë në fushën e ekonomisë, posaçërisht energjetikës, kanë bërë plan të aktiviteteve që do të realizohen në muajt e ardhshëm, kanë punuar edhe grupet e kulturës dhe arsimit, do të kemi një bashkëpunim të lartë në këto dy fusha. Edhe pjesa e euro-integrimeve, do të shfrytëzojmë përvojën bullgare. Është mirë që kemi plan për takim javor të eksperteve të sektorëve të ndryshëm. Më një bashkëpunim konkret të mund të gjitha kompanitë ti ndiejnë benefitet nga bashkëpunimi mes dy shteteve”, deklaroi Dimitar Kovaçevski, kryeminsitër i RMV-së.