Sot në orën 20:00 është mbajtur seanca e parë e Shtabit të Përgjithshëm Koordinues të Krizave për përballjen me pandeminë e koronavirusit, transmeton TetovaSot.

Kryetari i Komisionit për sëmundje infektive Karaxhovski prezantoi gjendjen aktuale epidemiologjike me KOVID-19, ndërsa pikë kryesore e diskutimit ishin opsionet për vazhdimin e mësimit në vitin aktual shkollor.

Nga diskutimi, Shtabi i Përgjithshëm i Koordinimit të Krizave doli në përfundimin se vendi ndodhet aktualisht në një kulm epidemiologjik, për këtë arsye rekomandon shtyrjen e vitit shkollor deri më 1 shkurt 2022, me kushtin e thirrjeve të forta ndaj prindërve që të respektojnë me përpikëri masat mbrojtëse. nga koronavirusi.

Komisioni për Sëmundjet Infektive dhe Ministria e Shëndetësisë do të raportojnë në një interval më të shpeshtë për monitorimin e situatës në mënyrë që rekomandimet të mund të përshtaten nëse është e nevojshme.