Gaber: Vizita e Petkovit mund të çojë në zgjidhje të së kaluarës

Viktor Gaber, diplomati maqedonas i cili udhëheq procesin aktual të zbatimit të Marrëveshjes së Prespës për “Utrinski Brifing” tha se procesi ynë në negociatat me Bullgarinë do të zgjasë sepse kemi obsesione në të kaluarën dhe tani.

Sipas tij, vizita e Petkovit mund të çojë në një zgjidhje të së kaluarës që nuk na përndjek.

“Radev duhet të llogarisë me gjeneratën aktuale që ka hyrë në qeverinë bullgare. Gjithashtu me njerëz që duan të arrijnë rezultate.

Petkov është një yll për momentin, ai tashmë ka 3 muaj përvojë”, tha Gaber.