Drejtori i spitalit të Ohrit: Një pacientë ka sulmuar fizikisht një mjeke

Drejtori i spitalit të Ohrit, mjeku Goran Balevski, për “Sloboden Peçat” tha se mëngjesin e sotëm në autoambulancën e Infektivit, një pacient i cili ishte në radhë ka filluar të sulmojë njërin nga dy mjekët kujdestarë. Mjeku, infektolog, ishte 62 vjeç.

Fatmirësisht, incidenti u parandalua nga disa anëtarë të pranishëm të familjes së pacientit, kështu që mjeku u hoq menjëherë nga duart e pacientit të zemëruar.

Sipas mjekut Balevski, kjo nuk është hera e parë dhe as e fundit që punonjësit e shëndetësisë në Ohër, por edhe në qytetet e tjera nga brenda, i mbijetojnë sulmeve të rënda që fillimisht fillojnë si verbale, e më pas kalojnë në fizike.

“Ky është turp. Nuk ka asgjë që nuk kemi parë në pandemi. Janë 60 ekzaminime në ditë në ambulancë vetëm me dy mjekë dhe sot njëri prej tyre, paciente që nuk donte të rrinte në radhë, e kapi nga qafa për ta mbytur. Ne raportuam në polici, mjeku është mirë. Ajo është një mjeke me përvojë në moshën 62-vjeçare. Është turp që po i sulmojnë mjekët”, tha Balevski.

Më herët nga SPB-Ohër njoftoi se është sulmuar një punonjës i Seksionit Infektiv dhe se po merren masa për zbardhjen e rastit.