Covid-19/ Pas Shkupit, Manastiri, Kumanova dhe Kavadari me më së shumti raste aktive

Manastiri me 1.368 raste aktive, Kavadari 863 dhe Kumanova 836 dhe janë qytetet me më së shumti raste aktive në Maqedoni pas Shkupit i cili ka më shumë se gjysma e rasteve aktive ose 9.614 raste.

Sipas listës së ISHP-së, më pas vjen Prilepi, Tetova dhe Strumica, kurse qyteti i Dojranit mbetet qyteti me më pak raste aktive si gjatë gjithë pandemisë me 12 momentalisht, Dibra 20, Pehçevë 22 dhe Demir Kapi 30.

Gjithsej në Maqedoni ka 18.909 raste aktive, ndërsa për shërim në spitale ndodhen 616 pacientë.

Në Maqedoni që nga fillimi i pandemisë kanë humbur jetën 8.362 persona dhe vetëm dje humbën jetën 24 persona.