Bjellorusia ndaloi importimin e ushqimit nga Maqedonia

Nga sot, Bellorusia vneodosi embargo ndaj ndaj vendeve të vendosën sanksionet ndaj Minskut zyrtar, ndërsa në mesin e atyre shteteve ndodhet edhe Maqedonia e Veriut.

“Në listë përfshihen nga të gjitha vendet anëtare të BE-së, SHBA-të, Kanadaja, Norvegjia, Shqipëria, Islanda, Maqedonia e Veriut, Mbretëria e Bashkuar, Mali i Zi dhe Zvicra”, thuhet në portalin për informacione pranë qeverisë belloruse.

Sipas këtij vendimi, ndalohet eksportimi dhe shitja në Bjellorusi.

Lista po ashtu përfshin edhe ushqimet që ndalohen siç janë prodhimet e mishit, kripa, qumësht fruta etj.