Bislimovski: Rryma shtrenjtohet për 9.48, jo 15% siç pretendon opozita

Kryetari i Komisionit Rregullator për Energji, Marko Bislimovski, sot edhe një herë konfirmoi se çmimi i rrymës është rritur për 9.48%, duke akuzuar opozitën se po përhap gënjeshtra se rritja reale do të jetë 15%.

“Stresi shkaktohet qëllimisht nga qytetarët. Që në fillim ishim të hapur dhe morëm masa që rryma të mos shkaktonte goditje çmimi. Prandaj, e përsëris se çmimi i energjisë elektrike do të rritet me 9.48%.

Çdo familje ka një kosto mesatare të konsumit të ndryshëm. Unë do t’i kërkoja vetëm opozitës që t’i përmbahet fakteve. Unë jam akuzuar për deklarata që nga viti 2017, ndërsa jam kryetar i RRE-së që nga qershori 2018. Unë dua që ata të mos thonë gënjeshtra dhe të pavërteta”, tha Bislimovski në një intervistë për “Sitel”.

Sa i përket tarifës së lirë të energjisë elektrike në periudhën prej orës 14 deri në 16 pasdite, Bislimovski shton se nuk ka qenë e qëndrueshme që të vazhdojë ta ketë.

“Me këtë, i vetmi vend në Evropë që ka një tarifë të lirë të energjisë elektrike gjatë ditës është Bosnja dhe Hercegovina dhe nuk është në të gjithë territorin e saj”, tha Bislimovski.