Bashkimi Evropian thirrje Berishës: Të shmanget dhuna

Pas Shteteve të Bashkuara të Amerikës, edhe Bashkimi Evropian i ka bërë thirrje Sali Berishës që të shmanget dhuna.

“Nuk duhet të ketë vend për dhunë në politikë. Të gjithë të përfshirët kanë përgjegjësinë të sigurojnë që demonstratat të zhvillohen në mënyrë të rregullt dhe paqësore dhe të garantojnë sigurinë e të gjithë njerëzve të pranishëm”.

“Rruga e integrimit të Shqipërisë në BE ka nevojë për një opozitë solide që kontribuon në axhendën e reformave të vendit, duke iu përgjigjur aspiratës së popullit shqiptar, shumica dërrmuese e të cilit dëshiron ta shohë Shqipërinë në BE“, thuhet në reagimin e BE-së.