Banorët e këtij fshati planifikojnë referendum për shkëputje nga komuna e tyre


Banorët e fshatit Kallnik të komunës së Bogovinës po shqyrtojnë mundësinë për të organizuar një referendum për shkëputje nga komuna e Bogovinës. Njëri nga anëtarët e këshillit organizues tha për TOP24 ” se që nga ndarja ere teritoriale ku u shua komuna e Kamjanit dhe u bashkuan në komunën e Bogovinës si fshat nuk kemi ardhur në shpreheje te kryetarët e komunës duke shkuar edhe më tej që fshati të mos ketë asnjë përfaqësues edhe në këshillin komunal”. “Jemi shumë të indinjuar me udhëheqësit, mjafton të kaloni nëpër fshat dhe do ta kuptoni arsyen, si këshill organizativ po konsulltohemi me disa jurist dhe të shohim mundësinë që të organizohet një referendum për shkëputje nga komuna e Bogovinës dhe të shohim mundësinë që ti bashkohemi komunës së Tetovës ose komunës së Bervenicës, ndoshta do të na trajtojnë më ndryshe tha ai.