Ahmeti: Ballkani i Hapur, lehtësim i rrugës drejt BE-së

Është lehtësim i rrugës për anëtarësim në BE, nuk është revanshim kundër Bashkimit Evropia, kështu e komentoi sot kreu i integristëve, Ali Ahmeti nismën “Ballkani i Hapur”. Ahmeti thotë se nga kjo nismë më së shumti do të pëprfitojnë qytetarët e Ballkanit.

“Aktualisht kjo është një nismë vullnetare që përfaqësohet nga tre shtete, Shqipëria, Maqedonia dhe Serbia. Me të drejtë që t’i bashkëngjiten edhe të tjerët. Me tema shumë pragmatike, të prekshme, lehtësira nëpër kufij, lehtësira për tregti dhe mallra që kanë afat skadence, dmth që janë marrëveshje shumë të leverdishme për njerëzit dhe iniciativë e painponueshme por vullnetare”, tha Ahmeti.