35 vjeçari la dy jetimë, treni merr edhe një jetë në Rramanli të Kumanovës (VIDEO)

Në këta binarë edhe një person e humbi jetën.

“Dy vajza i ka dhe nusen thotë vëllai i viktimës për KlanM. Në çfarë moshe i la fëmijët? Vajzën e vogël e ka tetë muaj. Vajzën e madhe tre vjet e gjysmë”, deklaroi Ekrem Jashari, vëllai i viktimës.

Tridhjetepesë vjeçari, Sabedin Jashari nga Llopati i Kumanovës, ishte nisur për tek miqtë, e në shtëpi u kthye me ndihmë të shpejtë, ku edhe pas 4 ditëve ndërroi jetë.

“Kemi dy motra në fshatin Ramanli që kalojmë çdo ditë në këtë rrugë. Ndodhi kjo fatkeqësi. Njerzit e fshatit që kanë qenë aty e kanë marrë dhe e kanë dërguar në urgjencë. Ka qëndruar katër ditë në spital, tre ditë ishte në shtëpi dhe pastaj ndërroi jetë.
Ky vend, ka qenë pika e kobshme për më shumë se 20 persona. Në vitin e kaluar, tre persona të një familjeje humbën jetën. E sot, dy banorët e parë që i takuam në Rramali, kishin humbur nga një familjarë” deklaroi Ekrem Jashari.

 

“Po më ka ndodhur djali i vëllaut tim ka vdekur, ka qenë 6 vjeçar. Ai e kishte kaluar rrugën dhe kur ka dashur të kthehet prapa, shkalla e trenit e ka kap dhe e ka gjuajtur 30 metra dhe e ka mbyt në vend, kështu u shpreh një banor i fshatit Rramanli.

“ Unë jam bërë me trauma. E keni humur një familijar? Po ajo ka qenë para shumë viteve. E kam humbur vëllaun”.
Frika më e madhe është për fëmijët të cilët kalojnë për çdo ditë, tha një banor tjetër.

Kërkesa e banorëve të këtij fshati është shumë e thjeshtë dhe modeste, të vendoset një rampë dhe sinjalizimi i duhur.

“Qysh në vitin 2019 kemi bërë kërkesë me petecion me nënshkrimet e banorëve të Ramanlisë. Kemi dërzuar në ndërrmarjen publike Hekurudhat e Maqedonisë. Por përgjigjja e tyre është ishte qëky sinjalizim që është për momentin i plotëson standardet europiane duke qenë i sigurtë për këmbësorët dhe kalimin e auomjeteve. Poashtu u përgjigjen se për shkaqet financiare nuk kanë mundësi për të na ndihmuar” deklaroi kryetari i bashkësisë lokale, raporton KlanM.

 

Edhe një premtim për zgjidhjen e këtij problemi erdhi nga Drejtori i Hekurudhave të Maqedonisë-Transporti. Hari Llokvenec thotë se projekti po përgatitet këtë vit, e në vitin e ardhshme do të rikunstruohen e gjithë sinjalistika, e përparësi do të kenë pikat si ajo në Rramali, ku ndodhin aksidente shumë shpesh.

-Ramanlia është ndër pikat më kritike, ndërsa lista për vendet prioritare janë ende duke u shqyrtuar thotë drejtori i hekurudhave për KlanM.Jemi të vetëdijshëm se sa është i rëndësishëm rregullimi i sinjalizimit në Ramanli duke marrë parasysh frekuentimin e këtij kalimi. Projekti do të filloj me realizimin në vitin 2022.Në këtë vendkalimin që nga vitet e 80-ta kur janë hequr rampat, fillojnë edhe aksidentet e njëpasnjëshme. Banorët të vetme zgjidhje e shohin në vendosjen e rampave sa më shpejtë të jetë e mundur, deklaroi Hari Llokvenec, Drejtor i Hekurudhave të Maqedonisë së Veriut.