130 milionë euro për masat e reja antikrizë për kompanitë dhe qytetarët

Kryetari i LSDM-së dhe i mandatuari për kryeministër, Dimitar Kovaçevski, në një intervistë për MIA-n, tha se fokusi primar i tre muajve të ardhshëm të Qeverisë do të jetë reagimi ndaj krizës energjetike, e cila është rezultat i lëvizjeve globale.

Tashmë po përgatitet një sërë masash kundër krizës për të ndihmuar qytetarët dhe kompanitë.

“Po përgatisim grupe masash kundër krizës që do të japin një nxitje të fortë për kompanitë dhe do të jenë një mbështetje për buxhetin familjar të qytetarëve.

Jam i vetëdijshëm se sa të rraskapitur ekonomikisht janë të gjithë nga kriza e shkaktuar nga pandemia Covid e cila tani po përmirësohet nga kriza energjetike. Por ne kemi një përgjigje se si qeveria.

Kam qenë pjesë e ekipit që krijoi masat kundër krizës në pandemi, të cilat sipas FMN-së ishin të përmasave të mira dhe me të cilat mbrojtëm më shumë se 60 mijë vende pune. Edhe atëherë edhe tani, ne tashmë jemi duke punuar në përcaktimin e masave përmes të cilave fondet për rehabilitim dhe mbështetje do të ndahen në mënyrë më efikase aty ku është më e nevojshme. Tashmë në buxhet janë 130 milionë euro pa pagesë dhe në periudhën e ardhshme do të vijojnë masat kundër krizës në ndihmë të qytetarëve dhe ekonomisë”, thotë Kovaçevski.

Kryetari i LSDM-së shton se kriza globale është një shans për ne si shtet që të bëjmë një tranzicion energjetik për pavarësi energjetike dhe vetëqëndrueshmëri.