13 viktima dhe 1,172 raste të reja me Covid-19


Në 24 orët e fundit nga 4.021 testimet e bëra janë regjistruar 1.172 raste të reja me Kovid-19, si dhe 553 pacientë të shëruar dhe 12 të vdekur, kumtoi Ministria e Shëndetësisë.

Nga 1172 raste të reja me KOVID-19, nga Shkupi janë 629, Manastiri 109, Kumanova 64, Ohri 53, Shtipi 36, Tetova 35, Kavadari 30, Velesi dhe Kërçova 27, Prilepi 25, Strumica 24, Gostivari 20, Gjevgjelia 19, Struga 11, Negotina 9, Shën Nikollë 7, Kriva Palanka dhe Bogdanci 5, Koçani 3, Radovishi dhe Vinica nga 2, Berova, Dibra, Vallandova, Kratovë, Krushevë, Demir Hisar dhe Dojran nga një.

Nga numri i përgjithshëm i rasteve pozitive (1172), janë regjistruar 145 riinfeksione.

Nga 553 pacientë të shëruar, 144 janë nga Manastiri, Prilepi 65, Shkupi 53, Kumanova 40, Kavadari 24, Shtipi 22, Velesi 20, Gjevgjelia dhe Koçani 19, Radovishi 18, Tetova 14, Kërçova dhe Negotino. Bogdanci nga 10, Gostivari dhe Shën Nikolla nga 9, Dellçeva 8, Demir Hisar 7, Resnja dhe Vallandova nga 5, Krusheva, Makedonski Brod dhe Pehçeva nga 4, Strumicë, Berovë, Kratovë dhe Probishtip nga 3 dhe Vinica dhe Makedonska Kamenica nga një.

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 12 vdekje. Gjashtë të vdekur janë nga Shkupi (65, 69, 70, 78, 83 dhe 84), tre persona janë nga Manastiri (32, 72 dhe 79) dhe nga një i vdekur nga Velesi (30), Ohri (63) dhe Prilepi (62). ). Personat e raportuar kanë ndërruar jetë në spital.

Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë KOVID-19 nga “Termi im”, është raportuar një person i vdekur nga Strumica (59 vjeç), i cili ka ndërruar jetë më 15.01.2022, në spital.

Janë bërë 4.021 analiza përmes: ISHP-358, QSHP Shkup-72, QSHP Manastir-65, QSHP Tetovë-15, QSHP Kumanovë-46, Instituti i Mikrobiologjisë-163, Zan Mitrev (Filip Vtori) -155, Avicena-112, Biotek. -207, Sistina-104, Laor-204 Laboratori, Remedika-17, Fertiliteti-106, Genea-11, Nikob Lab-484, VFV Medikal-69, Eli Medika-29, Spektra-MM-0, Rapid Lab-21, Zhan Mitrev Strumica-18, Nova Lab Diagnostiks-3, PHI dhe PHI (test i shpejtë) – gjithsej 1762.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin. shpërndarja nëpër qytete është ky:

Shpërndarja nëpër qytete: Të sëmurë (gjithsej), raste aktive (gjithsej)

Shkup 113182, Aktivë 10286

Kumanovë 14095, Aktivë 731

Prilep 12226, Aktivë 999

Tetovë 11854, Aktivë 352

Manastir 11591, Aktivë 1599

Gostivar 8436, Aktivë 272

Kavadar 8128, Aktivë 451

Veles 7983, Aktivë 350

Ohër 7590, Aktivë 616

Shtip 7222, Aktivë 313

Strumicë 6806, Aktivë 413

Kërçovë 4693, Aktivë 290

Koçan 4388, Aktivë 200

Strugë 4190, Aktivë 215

Gjevgjeli 3372, Aktivë 293

Negotinë 2881, Aktivë 179

Shën Nikollë 2297, Aktivë 111

Resnje 2156, Aktivë 217

Kriva Pallankë 2110, Aktivë 114

Radovish 2072, Aktivë 205

Dellçevë 1627, Aktivë 113

Berovë 1572, Aktivë 81

Dibër 1481, Aktivë 16

Vinicë 1232, Aktivë 36

Vallandovë 1226, Aktivë 144

Probishtip 1217, Aktivë 51

Kratovë 846, Aktivë 53

Krushevë 781, Aktivë 147

Bogdanci 781, Aktivë 66

Demir Hisar 724, Aktivë 61

Makedonski Brod 601, Aktivë 39

Makedonska Kamenicë 465, Aktivë 32

Demir Kapi 462, Aktivë 24

Pehçevë 392, Aktivë 23

Dojran 197, Aktivë 12.

Deri më tani në vend janë bërë gjithsej 1.727.856 testime të Kovid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 250.876, numri i të shëruarve është 223.606, numri i të vdekurve është 8.166 dhe numri i rasteve aktive është 19.104.